Podzimní dovolená na ostrově Pag

19.05.2011 14:19

Máme před sebou letní dovolenou v Chorvatsku a my už píšeme o podzimní dovolené na ostrově Pag. No není to příliš košer. Ale třeba vás tento příběh inspiruje.

 

 

Navštívit ostrov Pag na sklonku léta jsme se rozhodli proto, abychom se při naší cestě na kolech na jih ostrova vyhnuli letním vedrům a přitom si ještě vychutnali poslední letní sluneční paprsky. Sever ostrova jsme projeli na kolech na jaře, ale jižní část jsme si nechali na pozdní září.

 

Doprava na ostrov

Nejlepší způsob, jak navštívit ostrov jako turista, je autem. Pokud přijíždíte ze severu Chorvatska, využijte pro dopravu na ostrov trajekt z pevninské vesničky Prizna do ostrovní stanice Žigljen. Přiletíte-li letadlem do Zadaru, můžete pro dopravu na ostrov využít autobus s trasou Zadar – Pag město – Novalja, případně si lze pronajmout auto či taxi.

Zajímavý článek na téma cestování do Chorvatska s dětmi

 

V kempu Šimuni

Rozhodli jsme se zůstat v kempu Šimuni, který je otevřen celoročně. Kemp je umístěn v blízkosti malebné rybářské vesničky Šimuni. Rozprostírá na jižní straně ostrova a je tedy otočen na otevřené moře. Příjemné přímořské klima je umocněno borovicovým lesíkem, který v horkém létě poskytuje ochlazující stín. Nachází se zde 4 km dlouhá pláž tvořená drobným štěrkem se snadným vstupem do vody. Pro ty, kteří preferují písek, je zde také 500 m úsek pláže písečné. To ocení především nejmenší turisti při stavbě hradů z písku. Kemp je plný atraktivních míst. Zaujímá rozlohu přes 35 ha a nabízí mnoho ubytovacích kapacit nejen pro stany, ale také pro obytné přívěsy. Je zde také přes 120 mobilních domků – plně vybavených, klimatizovaných, s kuchyňkou, obývákem, dvěma ložnicemi a koupelnou. V kempu se nachází také minigolf, pingpongové stoly, hřiště na plážový volejbal, tenis a víceúčelové hřiště pro fotbal nebo basketbal. Můžete se zúčastnit lekcí aerobiku, pronajmout si kolo, kajak nebo šlapadlo, zkusit windsurfing nebo se potápět. K dispozici jsou také animátoři pro děti. V areálu kempu je rovněž restaurace Malý ráj, která nabízí místní mezinárodní kuchyni i místní speciality – jehněčí, pršut, pažský sýr, čerstvé ryby a jiné plody moře. Najdete zde zkrátka vše nezbytné pro pohodovou dovolenou, přestože samotná vesnička Šimuni je vzdálená 1 km.

 

Platby v kempu

V kempu lze platit jak hotově, tak i kreditní kartou typu Visa, MasterCard, Diners, American Express či Maestro. Výměna peněz je možná ve směnárně v prostorách recepce kempu.